Geschiedenis

Biemme werd opgericht in 1978 in Brogliano, een stad in de provincie Vicenza, in het noorden van Italië. Een regio doordrenkt van geschiedenis en cultuur waar de economie bloeide op industrieën zoals leerlooierij, textiel en mode.

Met die achtergrond begon pionier Maurizio Bertinato de productie van (fiets)handschoenen. Een voltreffer! Al snel werden zijn producten door vele professionele teams werden gebruikt. Kampioenen zoals Merckx, Hinault, Fondriest, Moser en Pantani verkozen allemaal de handschoenen van Biemme.

MAURIZIO FONDRIEST • FRANCESCO MOSER • BERNARD HINAULT: Wereldkampioenen, wereldrecordhouders, Grand Tour-winnaars: Allemaal met Biemme fietshandschoenen.

Innovatie

Wij ontwikkelden al in 1984 de synthetische fietszeem. Tot dat moment werden zemen gemaakt van leer, maar nog niet de technische synthetische materialen zoals tegenwoordig de norm is. In navolging van deze uitvinding volgden andere fabrikanten onze innovatie en gebruiken deze nog steeds.

Inmiddels is Biemme al meer dan 40 jaar een gerespecteerde Italiaanse fabrikant van technische wielerkleding en wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 40 landen met eigen productiefaciliteiten in Italië en Oekraïne. Biemme levert een complete range aan wielerkleding en accessoires voor de veeleisende renners als ook de recreatieve fietser in verschillende kwaliteitsniveaus voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.

Vele wielerkampioenen zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van onze wielerkleding en technologie. We werken met professionele wielerteams, individuen, amateurs, ultra duursporters en recreatieve fietsers die gewoon rijden voor plezier. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat de producten die we ontwikkelen voldoen aan de behoeften van elk individu. Of je nu op zoek bent naar betere prestaties en aerodynamica, of als je comfortabel wilt fietsen tijdens je wekelijkse clubtocht, Biemme heeft wielerkleding voor elke fietser.

Wij zijn fietsers met een passie voor het creëren van de perfecte kleding voor elke fietser. Onze overtuiging is dat kleding een belangrijke rol speelt bij de fietsbeleving. Want wij weten dat je er met perfecte wielerkleding niet alleen geweldig uitziet, maar je ook geweldig voelt.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping