Ontwerprichtlijnen

Ontwerp je eigen kwalitatief hoogwaardige fietskleding. Zelf via de 3D design configurator of met een beetje hulp. De fietskleding wordt speciaal voor jou en helemaal naar jouw wensen geproduceerd. Je kiest zelf het design, de kleuren, logo’s, opschriften en andere details.

Als je het moeilijk vindt om je ideeën om te zetten in een ontwerp, of als je al een design hebt klaarliggen, dan helpt ons design team je graag verder. Wij zetten je designs professioneel over op onze producten of ontwerpen een designvoorstel volledig naar jouw wensen.

Zelf doen

Je zelf jou fietskleding ontwerpen in de 3D design configurator of je kunt van ons een ontwerp template ontvangen om zelf je ontwerp samen te stellen. Nadat je het design hebt afgerond geef je dit aan Biemme. Wij controleren de designs op geschiktheid en zetten deze over in onze templates. We checken of het ontwerp voldoet aan alle vereisten. Elke kleur moet van de juiste kleurcode zijn voorzien. Logo’s zijn in het juiste formaat opgenomen. Dat soort checks. Dit koppelen we uiteraard aan je terug voor goedkeuring.

Designservice – ontwerpen met onze hulp

Ons team van ervaren grafische ontwerpers helpt je graag om jouw wensen te vertalen tot werkbare designvoorstellen. Je kunt eenvoudig al je wensen en logo’s met onze professionele designers delen, zodat zij voor jou iets moois ontwerpen. Wij denken met je mee en brengen je op de hoogte van de laatste trends en (on)mogelijkheden.

In principe is niets ons te gek of vreemd. Heb je speciale verzoeken of wensen? Daag ons maar uit. Heb je een voorbeeld of wil je iets bijzonders? Geen probleem! Laat het ons weten, zodat wij je kunnen helpen om je gewenste fietskleding te ontwerpen en bedrukken. Deze service is onderdeel van de opstart- en designkosten en bedragen € 125,-. Bij een volgende (na)bestelling, worden deze kosten uiteraard niet berekend. Je kunt je vooraf natuurlijk altijd laten informeren door ons desginteam via info@biemmebenelux.com.

Wij zijn altijd bereid om te helpen! Speciale wensen? Het design-team staat voor je klaar. Onze designers zijn zelf gepassioneerde sporters en op de hoogte van de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen. Gegarandeerd een gaaf tenue dus!

Tips en richtlijnen

Om het designen te vergemakkelijken hebben we enkele tips en richtlijnen om rekening mee te houden. Wil je bij het aanleveren van het artwork in ieder geval rekening houden met het volgende?

  • Logo’s worden aangeleverd als een vector bestand (.ai, .eps of .pdf-file). Niet geschikt zijn de volgende bitmapformaten: ttf, bmp, jpg, psd, gif, doc, png en ppt.
  • Kleurcodes worden aangeleverd volgens het Pantone Matching System (PMS). Elke kleur heeft een PMS code. De kleuren zijn al ‘voorgemengd’. Zo kunnen we een kleur in één drukgang drukken in plaats van in vier drukgangen (CMYK). Kleuren kunnen ook aan de hand van CMYK nummers kenbaar gemaakt worden. Niet geschikt zijn formaten als RAL, RGB, hex of html.

We hebben nog een flink aantal praktische tips om rekening mee te houden bij het ontwerpen van kleding. Lees hierover meer in ons blog

Wil je er zeker van zijn dat u de juiste kleur(en) voor uw ontwerp heeft uitgekozen? En dat uw logo’s duidelijk en correct worden weergegeven? Indien gewenst kunnen wij ook een proefafdruk op een stukje stof of een sample maken voor de definitieve goedkeuring van het ontwerp, de stoffen en de kleuren.

Wil je er zeker van zijn dat u de juiste kleur(en) voor uw ontwerp heeft uitgekozen? En dat uw logo’s duidelijk en correct worden weergegeven? Indien gewenst kunnen wij ook een proefafdruk op een stukje stof of een sample maken voor de definitieve goedkeuring van het ontwerp, de stoffen en de kleuren.

Subliwat?

Sublimatie druk is inmiddels een goed ingevoerde bedrukkingtechniek waarmee wij onze kleding produceren. Sublimeren van kleding houdt in dat een digitaal geprint logo of tekst door middel van een hittepers in de polyestervezel wordt gedrukt.

Het bijzondere hiervan is, dat polyestervezels bij een bepaalde temperatuur open gaan staan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en zakt vervolgens in de openstaande polyestervezel. Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in het shirt. Met deze druktechniek wordt kleding uiterst wasbestendig, doordat de afdruk zich niet – zoals bij gewone transfers – aan de oppervlakte bevindt, maar één is met het oppervlak. De opdruk is dus op geen enkele manier te verwijderen, zal niet loslaten en maakt feitelijk deel uit van de stof. Een haarscherp resultaat, professionele uitstraling, goed wasbaar en een sublimatie druk die mee rekt met de kleding zijn dus belangrijke voordelen.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping