Stoffen en materialen

Biemme kleding wordt ontworpen en handgemaakt in onze fabriek in Brogliano nabij Vicenza in Italië. Al onze kledingstukken kennen een comfortabele pasvorm, fraaie designs en gaan door innovatie en een hoogwaardige kwaliteit van de gebruikte materialen een leven lang mee.

Onze collectie bevat kleding voor elke temperatuur en alle weersomstandigheden tegen sportieve prijzen. Van de koude of natte herfst- en winterdagen tot de zomerse ritjes met zon en tropische temperaturen. Biemme wil erbij zijn, altijd!

Wij zijn fietsers die een passie hebben voor het creëren van het perfecte kledingstuk voor iedereen. Onze overtuiging is dat wielerkleding een belangrijke rol speelt bij die fietsbeleving

Elk deel van onze collectie is grondig getest in verschillende omstandigheden. Uiteraard door onszelf. Want onze toegewijde ontwerpers hebben allemaal een diepgewortelde passie voor fietsen, triatlon of hardlopen. Maar zeker ook door vele andere partners. Zowel veeleisende renners als ook de recreatieve fietser én kinderen. Of je nu op zoek bent naar betere prestaties en aerodynamica, of als je comfortabel wilt fietsen tijdens je wekelijkse clubtocht, Biemme heeft wielerkleding voor elke fietser in verschillende kwaliteitsniveaus voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.

Wij investeren daarom veel in onderzoek en ontwikkeling van geschikte materialen. Wij zijn daarbij continu op zoek naar de meest innovatieve en best passende stoffen en technologieën om juist die sportkleding te leveren die aan uw wensen voldoet. Dat vraagt veel van onze ontwerpers. Om elk stuk in onze collectie te ontworpen met een specifieke gebruiker en omstandigheden in gedachten. Dat doen wij graag.

We hope you love wearing our clothing as much as we enjoyed making it!

Een overzicht van het brede scala van stoffen en materialen die wij gebruiken in onze kleding vindt u hier. Voor meer informatie kunt u op de de afbeelding drukken.

Coolmax

Carbon Coolmax

Grafene

Hakka Mesh

Lycra

Ceramica Lycra

Jersey

Best speed

Dyneema

Super Roubaix

Quad

Windlight

Nanodry

Nanotech

Tevere

Jampa

Lacaster

ARNO

F.I.R.

Een fietsbroek met een goede zeem is erg belangrijk en zorgt voor comfort en voorkomt zadelpijn en klachten. Het belangrijkste doel van het zeem is het ondersteunen van de zitbotjes. Een goede zeem zorgt ervoor dat je lichaam optimaal ondersteund wordt waardoor je geen last krijgt van zadelpijn. Het zeem dempt schokken, voert zweet af, gaat irritaties tegen en voorkomt zadelpijn.

Vroeger werden zemen van natuurlijke materialen zoals leer gemaakt. Omdat leer van nature snel uitdroogt werd een zeem met verschillende crèmes ingesmeerd om hem zacht te houden. Tegenwoordig is alles een stukje makkelijker en worden er vooral synthetische materialen gebruikt. Deze materialen zijn een stuk zachter en gemakkelijker schoon te houden.

Welk zeem je kiest, is persoonsgebonden. De verschillen zitten vooral in de dikte en breedte als ook het ademend vermogen. Het zeem heeft verschillende lagen en die lagen hebben ieder een aparte functie. Bijvoorbeeld een antibacteriële laag die bacteriën afstoot en ervoor zorgt dat de zeem droog blijft. Elke zeem heeft één of zelfs meerdere lagen die voor demping zorgen. De zeem is dikker op plekken waar extra ondersteuning nodig is en dunner op plekken waar dat minder het geval is.

Tijdens het fietsen zweet je nogal, een goede zeem zorgt ervoor dat het zweet word afgevoerd en je billen droog blijven. Een natte zeem voelt dan ook erg oncomfortabel en vies aan en kan gaan irriteren of zelfs schuren. Een goede zeem voelt zacht en vormt zich perfect om het lichaam.

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het lichaam van een man anders gebouwd is dan dat van een vrouw. Voor beiden zijn er daarom specifieke zemen. Bij vrouwen is bijvoorbeeld het zeem smaller en korter.

We geven je graag wat meer informatie over onze zemen.